Συμβουλευτική Ψυχολογία

Πρόγραμμα ψυχολογικής αγωγής

Στα φροντιστήρια αριστεύειν παρέχεται στους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές μας, εξειδικευμένο πρόγραμμα συμβουλευτικής ψυχολογίας με στόχο:

  • να ενισχύεται η ευαίσθητη και δοκιμαζόμενη, λόγω των εξετάσεων, ψυχολογία των παιδιών μας
  • να υποστηρίζεται η προσπάθεια των γονέων να συνεισφέρουν και αυτοί με τον κατάλληλο τρόπο στον αγώνα αυτό
  • να συζητούνται με τους καθηγητές οι τεχνικές εκείνες που θα πρέπει να εφαρμοστούν ώστε επιτευχθούν οι στόχοι των μαθητών μας

Μέσα από το πρόγραμμα τα παιδιά αντιλαμβάνονται ότι η προσπάθεια που κάνουν εκτιμάται και υποστηρίζεται από τους γονείς και τους καθηγητές τους, ότι το άγχος των εξετάσεων μοιράζεται, μειώνεται και τελικά αντιμετωπίζεται κατάλληλα.

Μαθαίνουν επίσης τη σωστή διαχείριση του χρόνου, ώστε η μελέτη τους να αποδίδει αλλά ταυτόχρονα να έχουν και τον ελεύθερο χρόνο να ξεκουραστούν και να διασκεδάσουν.

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η εξειδικευμένη Ψυχολόγος Μαρία Τσιλιμπώκου 


Ακολουθούν ενδεικτικές κριτικές μαθητών μας για το πρόγραμμα Ψυχολογικής Υποστήριξης:

Η παρουσίαση που έγινε την Κυριακή από τη ψυχολόγο μας, κυρία Μαρία Τσιλιμπώκου, ήταν αρκετά εποικοδομητική για εμένα. Μου έλυσε απορίες σχετικά με τις φετινές μου ανασφάλειες από το διάβασμα. Επίσης μας παρουσίασε τεχνικές αντιμετώπισης του άγχους αλλά και τρόπους για την καλύτερη διαχείριση του χρόνου έτσι ώστε το διάβασμα να γίνει πιο αποδοτικό. Θα ήθελα να επαναληφθεί αυτή η συνεδρία διότι τη βρήκα πολύ χρήσιμη.

Ανδρέας Σιατής, Γ’ λυκείου Θετική Κατεύθυνση


Η συνεδρία που έγινε με την ψυχολόγο του φροντιστηρίου μας ήταν αρκετά βοηθητική για μένα ως μαθήτρια της 3ης Λυκείου, καθώς με εφοδίασε με χρήσιμες συμβουλές πάνω σε θέματα που απασχολούν κάθε μαθητή και ιδιαίτερα κατά την περίοδο της εξεταστικής διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως για παράδειγμα η σωστή διαχείριση του χρόνου και η καταπολέμηση του άγχους.

Μαρία Βαϊοπούλου, Γ’ λυκείου Θεωρητική